CMI Dr. Arina Vinereanu

Programari:  (+) 4 021 4104093

Anestezie generală

În unele cazuri, tratamentele stomatologice nu se pot realiza nici în condiții obișnuite de cabinet și nici sub sedare pe cale orală sau inhalatorie.

Aceasta se poate întâmpla în diferite situații:

  • când copilul este foarte mic și nu poate coopera
  • când tratamentul de care pacientul are nevoie este foarte complex și presupune un număr mare de ședințe
  • când pacientul prezintă o patologie generală care face imposibilă cooperarea și, implicit, desfășurarea în bune condiții a tratamentului în cabinet
  • când părinții insistă să nu supună copilul unor vizite repetate la dentist, preferând tratamentul complet într-o singură sedință.

Pentru astfel de cazuri există soluția efectuarii tratamentului sub anestezie generală.

Cabinetul nostru colaborează în acest scop cu un spital privat, unde ni se pune la dispoziție o sală de operații și unde pacientului i se administrează anestezia generală de către un medic anestezist specializat în ATI pediatrică. Tratamentele stomatologice propriu-zise sunt efectuate de către medicii cabinetului nostru, care au o experiență între 15 și 20 de ani în acest domeniu.

Îngrijirea postoperatorie este asigurată în cadrul aceluiași spital.

Intervenția nu presupune, de obicei, nicio noapte de spitalizare, pacientul fiind externat de îndată ce medicul anestezist îl considera apt să revină acasă – de cele mai multe ori la câteva ore după încheierea intervenției.

IMPORTANT:

Efectuarea tratamentelor stomatologice sub anestezie generală nu implică rezolvarea definitivă a problemelor oro-dentare. Intervenția sub AG trebuie urmată de controale periodice la intervale regulate, conform indicațiilor medicului curant.

Este de dorit ca AG să fie rezervată în exclusivitate situațiilor în care medicul dentist stabilește că nu există alternativă. Să nu uităm că, totuși, micul pacient ar trebui stimulat și ajutat să construiască o relație pe termen lung cu medicul său dentist, relație ce nu se poate baza decât pe încredere, iar aceasta se poate obține prin interacțiune directă.